Recepty - snídaně šampiónů - krvavý steak + fotonávod

Bílé maso je bílé maso, ale občas může lézt už krkem a navíc hovězí maso z mladého býčka taky není špatné. Jednoduchý recept na steak z falešné svíčkové by měl zvládnout i úplný nováček v kuchyni. Máte to i s fotkama...


Hovězí steak - recept

Suroviny: falešná hovězí svíčková, hořčice, pepř, citrón, olej, sůl

Falešná svíčková je takový ten delší a užší libový kousek masa (špalík) - stojí okolo 200 Kč (a méně) za kg. Odkrojíme z tohoto špalíku plátky dle hladu či potřeby, asi tak 1,5 cm silné (silnější budou krvavější).



Ostrým nožem uděláme po stranách steaku asi 1-2 cm zářezy - aby se nám steak nekroutil. Každou stranu prostě trochu nařízneme. Maso z obou stran lehce naklepeme.



Finta - aby nám maso "necákalo" po kuchyni, naklepáváme jej přes (nebo v) mikroténový sáček. Opět z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, nejlépe z čerstvého citrónu...



... potřeme trošičkou olivového oleje (může být i obyč, ale olivový je lepší) a obyčejnou hořčicí. Vše opět z obou stran. Ideální je nechat takto namarinované maso alespoň hodinku "nasávat atmosféru" někde v chladu, třeba v ledničce.



Steaky můžeme dělat na pánvičce s nepřilnavým povrchem (teflonka) a nebo můžeme použít grilovací desku, která se jednoduše položí na sporák a zapálí se pod ní plyn... je to pecka, dá se takto grilova zdravě a bez tuku.



Takže šup s tím na grill, můžeme si k tomu přihodit rozpůlená cherry rajčátka nebo jinou zeleninu.



Každou stranu děláme na docela rozpálené pánvičce či grilu asi 5 minut. Občas maso přitlačíme vidličkou, aby se propekl i vnitřek. Platí, že pokud chceme mít maso uprostřed šťavnatější a středně (medium) udělané, děláme spíše na prudším ohni kratší dobu. Pokud chceme maso i uprostřed dobře udělané (well-done), pak mírnější oheň a delší doba.



Jak to říkal jeden z buranů ve filmu Kurvahošigutentag - "Dejte mi taky to médium" - tak já to taky raději méně propečené.


autor: redakce přečteno: 37575
Přidat příspěvek
Jméno:
Titulek:
E-mail:
Příspěvek:
Kód:
bezpečnostní kód
Mája | reagovat
06.10.2009 14:00:36
Hovězí steak
Masíčko bylo výborné, pochutnala si celá rodinka a k předchozímu komentáři jen tolik, že sto lidí - sto chutí.
stránka: 1
sportovní zprávy

Lukyanuk si vybírá vůz na sezónu 2019

Thu, 17 Jan 2019 11:26:09 GMT
Loňský mistr Evropy pro letošek asi změní vůz. Který to bude?
zdroj: eWRC.cz

Autodrom Rally Série leden 2019 - video VFT

Thu, 17 Jan 2019 08:38:10 GMT
Jak se amatéři proháněli po Sosnové.
zdroj: eWRC.cz

Satoranský si nebyl jistý, zda sudí uznají vítězný koš Wizards

Fri, 18 Jan 2019 07:14:00 +0100
Londýn - I přes dobrý výkon a 14 bodů českého reprezentanta Tomáše Satoranského se ...

Berdych je na Australian Open v osmifinále, může ho čekat Nadal

Fri, 18 Jan 2019 06:34:00 +0100
Melbourne - Český tenista Tomáš Berdych poprvé na letošním Australian Open ztratil set, ...

Těšíme se na teplo a trávu, přiznává obránce Havel po prvních zimních zápasech

2019-01-18 08:22:00
Česká liga > Plzeňští fotbalisté mají za sebou úvodní přípravná zimní utkání a ...
zdroj: eFotbal.cz

Balotelli už prý ví, kam zamíří z Nice. Který klub má být jeho dalším působištěm?

2019-01-18 08:00:00
Ligue 1 > Nice je pro něj uzavřená kapitola a Mario Balotelli vyhlíží nové angažmá. A podle ...
zdroj: eFotbal.cz
home kontaktynapište náme-shop - e kulturistikagalerie sportovců
Akční balíčkyBCAA - AminokyselinyProteinyAnabolizérySpalovače - CarnitinIontové nápojeGaineryDietyCreatinevýprodej
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos