Recepty - snídaně šampiónů - krvavý steak + fotonávod

Bílé maso je bílé maso, ale občas může lézt už krkem a navíc hovězí maso z mladého býčka taky není špatné. Jednoduchý recept na steak z falešné svíčkové by měl zvládnout i úplný nováček v kuchyni. Máte to i s fotkama...


Hovězí steak - recept

Suroviny: falešná hovězí svíčková, hořčice, pepř, citrón, olej, sůl

Falešná svíčková je takový ten delší a užší libový kousek masa (špalík) - stojí okolo 200 Kč (a méně) za kg. Odkrojíme z tohoto špalíku plátky dle hladu či potřeby, asi tak 1,5 cm silné (silnější budou krvavější).



Ostrým nožem uděláme po stranách steaku asi 1-2 cm zářezy - aby se nám steak nekroutil. Každou stranu prostě trochu nařízneme. Maso z obou stran lehce naklepeme.



Finta - aby nám maso "necákalo" po kuchyni, naklepáváme jej přes (nebo v) mikroténový sáček. Opět z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, nejlépe z čerstvého citrónu...



... potřeme trošičkou olivového oleje (může být i obyč, ale olivový je lepší) a obyčejnou hořčicí. Vše opět z obou stran. Ideální je nechat takto namarinované maso alespoň hodinku "nasávat atmosféru" někde v chladu, třeba v ledničce.



Steaky můžeme dělat na pánvičce s nepřilnavým povrchem (teflonka) a nebo můžeme použít grilovací desku, která se jednoduše položí na sporák a zapálí se pod ní plyn... je to pecka, dá se takto grilova zdravě a bez tuku.



Takže šup s tím na grill, můžeme si k tomu přihodit rozpůlená cherry rajčátka nebo jinou zeleninu.



Každou stranu děláme na docela rozpálené pánvičce či grilu asi 5 minut. Občas maso přitlačíme vidličkou, aby se propekl i vnitřek. Platí, že pokud chceme mít maso uprostřed šťavnatější a středně (medium) udělané, děláme spíše na prudším ohni kratší dobu. Pokud chceme maso i uprostřed dobře udělané (well-done), pak mírnější oheň a delší doba.



Jak to říkal jeden z buranů ve filmu Kurvahošigutentag - "Dejte mi taky to médium" - tak já to taky raději méně propečené.


autor: redakce přečteno: 38140
Přidat příspěvek
Jméno:
Titulek:
E-mail:
Příspěvek:
Kód:
bezpečnostní kód
Mája | reagovat
06.10.2009 14:00:36
Hovězí steak
Masíčko bylo výborné, pochutnala si celá rodinka a k předchozímu komentáři jen tolik, že sto lidí - sto chutí.
stránka: 1
sportovní zprávy

Dvojí rozdělování bodů na Sardinii

Tue, 18 Jun 2019 11:09:41 GMT
Na italském ostrově se o víkendu zápolilo kromě světových bodů i o ty do italského ...
zdroj: eWRC.cz

Když Seb Loeb přijede domů

Tue, 18 Jun 2019 09:28:19 GMT
Pět let se francouzský díl MS odehrával devítinásobnému mistrovi světa doslova za barákem.
zdroj: eWRC.cz

Sivok chce mít do konce července jasno, zda bude hrát za Dynamo

Tue, 18 Jun 2019 12:36:00 +0200
České Budějovice - Obránce Tomáš Sivok dnes začal trénovat s fotbalisty Českých ...

Útočník Řepík se po roce vrací z KHL do Sparty

Tue, 18 Jun 2019 11:28:00 +0200
Praha - Hokejový útočník Michal Řepík se po roce vrací do pražské Sparty. Třicetiletý ...

Novinky u Litavky? Slepička i Rezek kývli na pokračování, posilou je Škoda, testují se hráči z Dukly, Prešova, Táborska či Písku

Tue, 18 Jun 2019 12:10:00 +0200
Česká liga > Příbram, na jejíž trenérské lavici zůstává Roman Nádvorník, už do nové ...
zdroj: eFotbal.cz

Hovorka ví, že to bude mít u slávistických fandů těžší: Doufám, že půjdu stejnou cestou jako Hušbauer s Delim

Tue, 18 Jun 2019 11:36:00 +0200
Česká liga > Stoper David Hovorka už si zahrál nejvyšší soutěž za Spartu, Jablonec i ...
zdroj: eFotbal.cz
home kontaktynapište náme-shop - e kulturistikagalerie sportovců
Akční balíčkyBCAA - AminokyselinyProteinyAnabolizérySpalovače - CarnitinIontové nápojeGaineryDietyCreatinevýprodej
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos