Recepty - snídaně šampiónů - krvavý steak + fotonávod

Bílé maso je bílé maso, ale občas může lézt už krkem a navíc hovězí maso z mladého býčka taky není špatné. Jednoduchý recept na steak z falešné svíčkové by měl zvládnout i úplný nováček v kuchyni. Máte to i s fotkama...


Hovězí steak - recept

Suroviny: falešná hovězí svíčková, hořčice, pepř, citrón, olej, sůl

Falešná svíčková je takový ten delší a užší libový kousek masa (špalík) - stojí okolo 200 Kč (a méně) za kg. Odkrojíme z tohoto špalíku plátky dle hladu či potřeby, asi tak 1,5 cm silné (silnější budou krvavější).



Ostrým nožem uděláme po stranách steaku asi 1-2 cm zářezy - aby se nám steak nekroutil. Každou stranu prostě trochu nařízneme. Maso z obou stran lehce naklepeme.



Finta - aby nám maso "necákalo" po kuchyni, naklepáváme jej přes (nebo v) mikroténový sáček. Opět z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, nejlépe z čerstvého citrónu...



... potřeme trošičkou olivového oleje (může být i obyč, ale olivový je lepší) a obyčejnou hořčicí. Vše opět z obou stran. Ideální je nechat takto namarinované maso alespoň hodinku "nasávat atmosféru" někde v chladu, třeba v ledničce.



Steaky můžeme dělat na pánvičce s nepřilnavým povrchem (teflonka) a nebo můžeme použít grilovací desku, která se jednoduše položí na sporák a zapálí se pod ní plyn... je to pecka, dá se takto grilova zdravě a bez tuku.



Takže šup s tím na grill, můžeme si k tomu přihodit rozpůlená cherry rajčátka nebo jinou zeleninu.



Každou stranu děláme na docela rozpálené pánvičce či grilu asi 5 minut. Občas maso přitlačíme vidličkou, aby se propekl i vnitřek. Platí, že pokud chceme mít maso uprostřed šťavnatější a středně (medium) udělané, děláme spíše na prudším ohni kratší dobu. Pokud chceme maso i uprostřed dobře udělané (well-done), pak mírnější oheň a delší doba.



Jak to říkal jeden z buranů ve filmu Kurvahošigutentag - "Dejte mi taky to médium" - tak já to taky raději méně propečené.


autor: redakce přečteno: 39222
Přidat příspěvek
Jméno:
Titulek:
E-mail:
Příspěvek:
Kód:
bezpečnostní kód
Mája | reagovat
06.10.2009 14:00:36
Hovězí steak
Masíčko bylo výborné, pochutnala si celá rodinka a k předchozímu komentáři jen tolik, že sto lidí - sto chutí.
stránka: 1
sportovní zprávy

Na sever!

Sat, 28 Mar 2020 19:56:29 GMT
Švédská rally musí po letošním fiasku se sněhem řešit, kam se přesunout, aby bílá ...
zdroj: eWRC.cz

Kowax Valašská rally ValMez 2020 zatím virtuálně

Sat, 28 Mar 2020 04:23:42 GMT
E-sport aktivity aktuálně zůstávají jedinou možností uskutečnit automobilovou soutěž.
zdroj: eWRC.cz

Brankář Hrachovina by se chtěl v budoucnu do Liberce vrátit

Sun, 29 Mar 2020 18:16:00 +0200
Liberec - Hokejový brankář Dominik Hrachovina se těší na staronové angažmá v Tappaře ...

Svaz vodáků kvůli koronaviru zrušil ME v raftingu na Lipně

Sun, 29 Mar 2020 16:09:00 +0200
Praha - Červnové mistrovství Evropy v raftingu na Lipně a v Roudnici nad Labem se ...

Dal bych všechno za to, aby se svět vrátil o tři měsíce zpátky, hlásí komentátor Homolka

Sun, 29 Mar 2020 21:29:00 +0200
Česká liga > Patří mezi nejlepší a nejvytěžovanější fotbalové komentátory u nás. ...
zdroj: eFotbal.cz

Gündogan o situaci v Manchesteru: I když je venku hezky, bojím se vyjít i na krátkou procházku

Sun, 29 Mar 2020 21:28:00 +0200
Premier League > Strach z koronaviru se šíří světem a případy nejen z evropských ...
zdroj: eFotbal.cz
home kontaktynapište náme-shop - e kulturistikagalerie sportovců
Akční balíčkyBCAA - AminokyselinyProteinyAnabolizérySpalovače - CarnitinIontové nápojeGaineryDietyCreatinevýprodej
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos